Thema: Vieren

Vieren voor thuis: Zo vieren wij!

Wat zijn de drie dingen die je altijd doet als iemand thuis jarig is? De kinderen krijgen drie kaartjes mee naar huis en vullen die samen met het gezin in. Ze nemen de kaartjes weer mee naar school om te bespreken en te vergelijken.


Ook thuis worden er feestjes gevierd. En dat gaat overal anders. Elk gezin heeft bepaalde gebruiken als er een verjaardag is. De één doet altijd confetti op de ontbijttafel terwijl in een ander gezin de jarige standaard ontbijt op bed krijgt.

Iedereen krijgt drie kaartjes mee naar huis. De kaartjes zien er allemaal precies hetzelfde uit. Thuis ga je de kaartjes vullen, samen met de andere gezinsleden. Wat zijn drie dingen die jullie altijd doen als er iemand in jullie gezin jarig is? Denk ook aan dingen waarvan je weet dat niet iedereen dat doet. Bijvoorbeeld: een cadeau verstoppen. Schrijf op elk kaartje één ding en neem de kaartjes weer mee naar school.

In de klas worden alle kaartjes gehusseld. En bij elkaar gezocht. Er zullen vast meerdere kaartjes zijn waar het woordje taart op staat. Die kaartjes kunnen dan bij elkaar.
Bekijk samen het resultaat.

  • Wat valt je op?
  • Van wie denk je dat welk kaartje is?
  • Wat zou jij ook wel thuis willen doen?

Gerelateerde artikelen