Inspirerende gedachten

Filosoferen over vriendschap

Als ouders zie je hoe je kind vriendjes en vriendinnetjes krijgt. Elk kind gaat hier weer anders mee om. In het kader van de kinderboekenweek met als thema: ‘kom er bij’ schreef filosofe Stine Jensen een boek over vriendschap. Het is zoiets vanzelfsprekends waar je nooit over nadenkt.Waarom hebben we eigenlijk vrienden? Wat voor soorten vrienden bestaan er allemaal, zijn er verschillen tussen jongens en meisjesvrienden? En wat als je ze niet hebt?

Door het lezen van Alles is vriendschap kun je hier leuke gesprekken over voeren aan de keukentafel of voor het slapengaan. Het boek staat vol vragen, weetjes en zelfs een vriendschapsquiz om te ontdekken wat voor soort vriend jij eigenlijk bent.

O, ja, je bent gewaarschuwd, in deze gesprekken zal het meestal niet alleen gaan over de kinder-vriendschappen. je kunt ook vragen van de kinderen verwachten over jouw eigen manier van omgaan met vriendschap! Wie is eigenlijk jouw beste vriend? en waarom?

Wil je met ons delen wat het gesprek bij jouw thuis of in de klas opleverde? Wij plaatsen graag reacties en ervaringen hier onder! 

Gerelateerde artikelen