Thema: Leren

Leren in de nieuwsbrief: Leren op het schoolplein

In de zandbak leer je als kind elkaar ruimte geven, aan het schoolhek wisselen ouders leermomenten uit over de opvoeding van hun kroost. Plaats een blog over het grootste leslokaal van uw school: het schoolplein. En nodig ouders en leerkrachten uit om hun eigen leerervaringen te delen.

Voorbeeldblog

Plaats deze tekst of uw eigen versie hiervan in uw nieuwsbrief. En nodig de leerkrachten en ouders uit hun eigen ervaringen te delen door te reageren op de vraag: Wat leert u op het schoolplein?
Tip: Laat ook de kinderen eens vertellen wat zij leren op het schoolplein!


Schoolplein? Oortjes uit!

Sinds de jongste in groep 1 zit, sta ik iedere dag op het schoolplein. Nou ja, iedere dag… Mevrouw Corona zorgde een poos voor een pauze. Toen heb ik ook gemerkt hoe snel je die momenten mist. En hoe waardevol ze zijn.

De eerste dagen waren best onwennig. Beetje pleinvrees. Tot waar mag je komen? Doe ik iets fout? Hoe leer ik andere ouders kennen? Even zoeken naar dat ene bekende gezicht van die vader uit mijn eigen straat. Oké… Zo zal mijn kind zich dus ook gevoeld hebben.

Je leert snel. En veel! Wie er altijd op tijd is. Hoe er gereageerd wordt op speels gedrag. Hoeveel kinderen er tegelijk door een schooldeur kunnen. Dat natte ouderneuzen op de ruiten van groep 1 niet gewaardeerd worden. Wanneer kleding uit de toon valt. De standaardgrappen over de leerkrachten. En dat de deur van de directie altijd open staat. Wel graag even een seintje van tevoren.

Ben je wat langer schoolpleingast, dan leer je ook wat je beter niet kunt doen. Wees niet te snel met je oordeel; kijk, luister en wacht even voordat je over iemand iets zegt.
O ja, je oortjes inhouden. Dat is ook zoiets. Niet doen! Als je ze uit doet, leer je veel meer!

Download deze tekst in MS Word

Gerelateerde artikelen