Inspirerende gedachten

Thema: Met aandacht – spiritualiteit en kinderen

Half januari start de maand van de spiritualiteit. Wij sluiten graag aan bij het thema dat voor dit jaar is gekozen: Met aandacht. Als je net uit de kerstvakantie komt, en de rust en aandacht rond het kerstfeest en oud en nieuw nog vers in het geheugen ligt dan is het mooi om dat mee te nemen in de dagelijkse bezigheden. Natuurlijk moet je in een gezinsleven met kinderen altijd woekeren met je tijd en je aandacht verdelen. Tegelijk is het heel waardevol om de dingen met aandacht te blijven doen. Daarmee ben je voor de kinderen een goed voorbeeld.

Daarmee maken we het bruggetje naar de kinderen en spirituele ontwikkeling. Wat hebben kinderen nodig om zich goed te ontwikkelen? Waarom geloven we dat het hen goed doet om met ons mee te gaan naar de kerk, of naar de natuur? Wat is de betekenis van her voorlezen van (bijbel)verhalen en van de kleine rituelen die je misschien thuis doet. Heb je bijvoorbeeld al eens bedacht hoe leuk het is om driekoningen te vieren, als afsluiting van de kerstperiode?

Zoals je van ons gewend bent zullen we niet voorschrijven wat goed is, of hoe het moet. Wij willen inspireren en brengen daarvoor verschillende stemmen bij elkaar. Zo kun je zelf je koers kunt kiezen en met elkaar van gedachten wisselen. Wij geloven in de dialoog tussen ouders en deskundigen. Elkaar bevragen en aan het denken zetten. Alles begint met aandacht.

Komende maand kun je verschillende artikelen verwachten, een interview en een opzet voor een Schoolpleingesprek dat je op school of met een aantal andere ouders kunt organiseren. Heb jij zelf nog ideeën, laat ons dat dan weten via redactie@www.schoolpleingesprekken.nl

Gerelateerde artikelen